Кой модел от водещите OSRAM и PHILIPS марки крушки за автомобили да изберем 


Превозните средства и техните аксесоари претърпяха голямо развитие, при това само в рамките на последните 20 години. Достатъчно е да погледнем моделите автомобили от миналия век, за да оценим напредъка на автомобилостроенето в нашия модерен свят.

Едни от най-важните аксесоари са свързани и с по-високата безопасност на превозните средства. Сред тях челно място заемат качествените крушки за автомобили. Осветлението за превозни средства преживя голяма метаморфоза и днес се предлагат доста по-разнообразни варианти за обзавеждане на вашата кола, в сравнение с опциите от преди десетилетия.

Достатъчно е да погледнете предните или задните светлини на някои от последните модели Audi, Ford, Mercedes, Opel или Range Rover. В тях са вградени ослепителни източници на светлина, филтри и отражатели, някои от тях с примамливо футуристични форми. Когато изключите модерните крушки за автомобил на вашата кола, фаровете започват да наподобяват нишки от скъпоценни камъни.

Все пак, най-висока приложимост светлините имат при преодоляване на неприятните ефекти от по-екстремни атмосферни условия, шофиране по неосветени пътища, приближаване на други превозни средства или неочаквани промени във времето.

Красивите крушки за автомобили и тяхната безпроблемна работа в тъмните часове на денонощието могат да станат и повод за наистина красиви снимки, особено когато колите са наредени в красива върволица по магистралите на големите световни градове.

Но, качествените крушки Osram например, са много повече от това. Модерните технологии позволяват внедряването им и в проектирането на превозните средства. Новите крушки за автомобили са едновременно ефективни и красиви, функционални и привличащи вниманието. Така се постига двоен ефект. От една страна, качествените автомобилни крушки ви предпазват от нежелани произшествия при шофиране, а от друга – проявявате определена индивидуалност на пътя.
Основните модели предлагани от марката OSRAM са:

✓  XENARC NIGHT BREAKER LASER

✓  XENARC COOL BLUE INTENSE

✓  NIGHT BREAKER LASER +150% повечесветлина

✓  NIGHT BREAKER SILVER +100%повече светлина
Много от тези нововъведения, включително по-усъвършенствани източници на светлина и сензорни системи за управление, скоро трябва да имат подобен ефект и върху други продукти. А това означава, че дълго време подценяваното значение на качествените крушки Philips ни дават представа за бъдещето развитие на тази индустрия.

Доскоро можеше да се каже, че стандартните автомобилните светлини бяха донякъде второстепенна част от дизайна на превозните средства. Това не означава, че крушките H7 някога са били твърде маловажни, особено по отношение на пътната безопасност, нито са били непривлекателни.
Един от любимите примери за рационалност в интериорния дизайн, повлиян от автомобилостроенето, е подовата лампа Toio, предлагана на пазара през от 60-те години на миналия век. Тя е проектирана с фар, изпълняващ ролята на крушка. Не трябва да се пропуска и фактът, че някои дизайнери на превозни средства са използвали осветлението като отличителни дизайнерски характеристики на своите модели.

Друг пример за иновативност в автомобилостроенето е малкият британски спортен модел Austin-Healey Sprite, предлаган през 50-те години на миналия век. Неговите проектанти са решили да експериментират, като изместят прибиращите се светлини на колата върху нейния капак. Няколко години по-късно Chevrolet инсталира прибиращи се фарове в модел на Corvette, както и Porsche в своя спортен автомобил 928, предлаган в края на 70-те години на миналия век.

Въпреки това едва ли има купувач, който е избирал новата си кола, заради нейните красиви крушки H1 например. Със сигурност няма да има и хора, които биха го направили и днес. Но дизайнерите на нови превозни средства заслужават адмирации. Модерните крушки за автомобили заслужават повече внимание от своите потребители.

На първо място, осветлението на съвременните коли е далеч по-качествено, отколкото беше преди. Другия момент е свързан с обещанието, което дизайнерите правят, за превозните средства на бъдещето. Качествените съвременни крушки D1S ни дават представа за внедряването на модерните технологии в автомобилостроенето.

Една от най-важните области на иновациите е в по-ефективните източници на светлина, особено в разработването на миниатюрни светодиоди. Освен че подобни крушки Osram са доста по-качествени от други модели, но те консумират по-малко енергия и са доста по-функционални.

Първоначално подобни модели се монтират на превозните средства, най-вече заради техните характеристики. Постепенно светодиодните крушки Philip придобиват по-голяма естетическа стойност за почти всяка съвременна кола и нейното осветление. Предпочитани са и заради своя по-малък и компактен размер, което позволява подредбата им многобройни конфигурации. Качествените крушки D2S могат да се комбинират и с отражатели или филтри, като се получават красиви визуални ефекти.

Винаги, когато се появят нови технологии, дизайнерите често започват да ги използват и в проектираните превозни средства. Производството на крушки за автомобили бележи бум в последните години. Това означава, че качествени фарове могат да се видят и на по-евтини коли. Новата мода е използването на т. нар. „адаптивни светлини“. При този вид автомобилни крушки се използват сензори, за да променят ориентацията на своите лъчи. Ако превозното средство се обърне например, те ще осветяват пътя отпред, а не отстрани, както правят конвенционалните фарове. Сензорите могат също така да разпознаят колко далеч е превозното средство от други автомобили, като се предотвратява „осветяването“ на другите шофьори. Подобни крушки Osram са в състояние да предотвратят неприятния ефект от отблясъците при снеговалеж или дъжд.

Качествените крушки за автомобили имат доста по-голяма роля в съвременното автомобилостроене, отколкото да регулират осветлението на колата. А това ще го видим съвсем скоро, когато  по пътищата ни започнат да се движат дълго очакваните модели на Google и Tesla. Подобни автомобили трябва да направят по-сигурно шофирането, след като колите ще бъдат почти напълно автоматизирани. Не трябва да се забравя, че почти 90% от катастрофите са причинени именно от човешки грешки.